Naša vina
![](https://maurer.rs/files/cover_pictures/0/0/6/6/_thumb/6-d5-20220617-111442-resize_jpg.png?v=1655888080)
Prethodne, više nedostupne berbe
![Crazy Lud](https://maurer.rs/files/products/0/1/2/12/_thumb/12-edy-8476-list_jpg.png?v=1656412887)
Crazy Lud
Berba: 2021, suvo belo vina
Godina sadnjenja čokota: 1930, 2006, 2007, 2015, 2019
Pozicija: Nosa, Bački Vinogradi, potez Fodor
Sortni sastav: Bakator, ezerjo, italijanski rizling, sremska zelenika i jedna crvena sorta slankamenka.
Posle odvajanja bobica od peteljke grozdje je macerirano 24h, nakon toga je sazrevalo u inox posudi 6 meseci.
Ovo je vino koje se lako pije sa bogatim voćnim ukusom, cvetno-voćnim aromama i sa malo zaostalog ugljen-dioksida.
![Kadarka](https://maurer.rs/files/products/0/1/9/19/_thumb/19-edy-8459-list_jpg.png?v=1656417057)
Kadarka
Godina berbe: 2020, suvo crveno vino
Sortni sastav: kadarka
Pozicija: Hajdukovo, Talanterem, Dél-Csongárd
Kadarka je naša glavna sorta crvenog grožđa, koja daje lako pitko vino, voćnog ukusa sa naših starih plantaža, a sa druge strane bogato crveno vino iz naših vinograda vinske regije Srem. Fermentirano je tradicionalnim načinom, gde dva puta dnevno radimo potapanje kljuka, pošto bobice u fermentacionoj posudi zbog oslobađanja ugljen-dioksida neprestano teže ka površini. Sazrevalo se u korišćenim velikim hrastovim buradima, a zatim je flaširano bez bistrenja i filtriranja, sa malim sadržajem sumpora.
Alk.: 11,5%
![Kövidinka](https://maurer.rs/files/products/0/1/3/13/_thumb/13-edy-8471-list_jpg.png?v=1656413156)
Kövidinka
Berba: 2020-2021, suvo belo vina
Pozicija: brdo Nosa
Rod iz vinograda sadjeno jos davne 1925. godine, berba sa brda Nosa sa prinosom od 0,7kg/čokot. Grožđe je macerirano 6 dana, nakon toga je sazrevalo u hrastovim buradima od 500 litara. Vino je flaširano sa sistemom gravitacije, bez dodatog sumpora.
![Crazy Lud Red](https://maurer.rs/files/products/0/2/0/20/_thumb/20-edy-8434-list_jpg.png?v=1656414511)
Crazy Lud Red
Berba: 2021, suvo crveno vino
Sortni sastav: Fraknovka, kadarka, prokupac, cabernet sauvignon i hamburg muskat
Godina sadnjenja čokota: 2007, 1969
Pozicija: Nosa, Bački Vinogradi
Posle 2 do 6 dana maceracije, vino je odležavalo u buradima od 225 i 500 litara 7 meseci, a zatim je flaširano sa metodom gravitacije bez dodatog sumpora.
![Furmint](https://maurer.rs/files/products/0/1/4/14/_thumb/14-edy-8455-list_jpg.png?v=1656413317)
Furmint
Berba: 2021, suvo semi-orange vino
Pozicija: vinska regija Srem
Sortni sastav: furmint
Grožđe je brano krajem oktobra sa 20% botritisa. 3 dana maceracije. Flaširano sa sistemom gravitacije bez dodatog sumpora.