Naša vina

Crvena vina

Kadarka
Godina berbe: 2020, suvo crveno vino
Sortni sastav: kadarka
Pozicija: Hajdukovo, potes Talanterem
Kadarka je naša glavna sorta crvenog grožđa, koja daje lako pitko vino, voćnog ukusa sa naših starih plantaža, a sa druge strane bogato crveno vino iz naših vinograda vinske regije Srem. Fermentirano je tradicionalnim načinom, gde dva puta dnevno radimo potapanje kljuka, pošto bobice u fermentacionoj posudi zbog oslobađanja ugljen-dioksida neprestano teže ka površini. Sazrevalo se u korišćenim velikim hrastovim buradima, a zatim je flaširano bez bistrenja i filtriranja, sa malim sadržajem sumpora.
Alk.: 11,5%

Crazy Lud Red
Berba: 2021, suvo crveno vino
Sortni sastav: Fraknovka, kadarka, prokupac, cabernet sauvignon i hamburg muskat
Godina sadnjenja čokota: 2007, 1969
Pozicija: Nosa, Bački Vinogradi
Posle 2 do 6 dana maceracije, vino je odležavalo u buradima od 225 i 500 litara 7 meseci, a zatim je flaširano sa metodom gravitacije bez dodatog sumpora.

Corvina 2017
Godina berbe: 2017, suvo crveno vino
Sortni sastav: cabernet sauvignon, merlot
Pozicija: Sremski Karlovci, Fruška Gora (vinski region u Sremu)
Grožđe potiče iz najboljih potesa sa sremskog vinogradarskog područja: sa istorijskih potesa Karaš i Kristuševina. Vreme berbe oktobar, sa prinosom od 500g po čokotu. Vino je 22 meseci sazrevalo u korišćenim hrastovim buradima od 225 litara, nakon toga je flaširano bez bistrenja i filtriranja i sa niskim sadržaljem sumpora. Začinske arome, voćni ukusi i lepe kiseline sa mineralima karakteriše ovo bogato, kompleksno crveno vino.

Kadarka 1880
Godina berbe: 2019, suvo crveno vino
Sortni sastav: kadarka
Pozicija: brdo Nosa
Naša istorijska plantaža kadarke, koja je zasađena na brdu u Nosi 1880. godine, prema našim saznanjima je najstarija plantaža kadarke na svetu. Zahvaljujući peskovitom tlu tipičnom za ovo područje, preživela je epidemiju filoksere, zahvaljujući kojoj je svaka vinova loza još uvek povezana sa tlom sopstvenim korenima. Ispod peska površine od 50 cm nalazi se lesno zemljište bogato glinom i krečom, što plodu 140 godina starih loza daje poseban mineralni karakter. Težimo ka najvišem stepenu prirodnosti u vinogradarstvu i vinarstvu. Sazrevalo 12 meseci u korišćenim buradima. Vino je flaširano sa sistemom gravitacije, bez dodatog sumpora.