Blog

Föld a palack tetején

Föld a palack tetején

    Borászatunk folyamatosan keresi a lehetőségeket az általunk okozott környezetterhelés csökkentésére.

    Ennek keretében egy sor változtatást vezettünk be a szőlőben és a pincében.

    A palackozást követően, a dugók védelmében a borászatok több féle megoldást alkalmaznak, ahogyan mi is tettük, de a műanyag és fém kapszula, a színes viasz-műanyag kombó, mind-mind elveinkkel ellentétesek voltak.

    A pálinka főzés során felfigyeltem arra, hogy a kolléga a pálinkafőző üst csőcsatlakozásait, a hagyományos módon, agyagos sárral tömíti.

    Érdekes, viszont működő megoldás, a nyomás és a hő ellenére.

    Gondoltam, ha ezt kibírja, a palack tetején a dugóra vékony rétegben rákenve szintén stabil maradhat, miközben védi azt a potenciális külső szennyeződésektől.

    Ráadásul ügyelünk arra, hogy az agyagos föld ugyanonnan jöjjön, ahonnan a palackban lévő bor is származik, hiszen ahogyan a bor, úgy a föld is információkat közvetít.

    • A kinyitás csak egy minimális odafigyelést igényel, pl. egy tányér, vagy egy papírlap felett, hogy a lepotyogó száraz por ne szóródjon szét.•

    Ez igazán apróság, amellyel viszont sokat tehetünk a bolygónkért.

    Globális szinten a borászatok évente 15 milliárd kapszulát használnak fel, amelyeknek az előállítása, szállítása súlyos környezetterheléssel jár, nem beszélve a keletkező szemét hatásairól.

    A világot nem tudjuk egyedül megváltoztatni, de mi magunk változhatunk. Ez a bolygó mind közül a legcsodálatosabb, élni, itt élni, hatalmas ajándék, hát vigyázzunk rá.

Maurer Oszkár


Maurer

Elérhetőségek

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 8:00-16:00
Szombat - Vasárnap: Zárva
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..