1880 gastronomija - 1.

1880 gastronomija - 1.

Sa zadovoljstvom ćemo sprovesti posetioce kroz tradiciju naše vinarije, vinograde, način proizvodnje i sve to začiniti specijalnom večerom uz degustaciju različitih vina.
Ideja o otvaranju degustacione sale „1880 natural wine & food” povezana je sa konceptom vinarije „Maurer” i predstavlja njenu refleksiju u pogledu ugostiteljstva.
Posebnost naše kuhinje je u stvaranju veze između prirodnog, živog sveta i čoveka, putem kulinarskih remek dela koja stvaramo. Čvrsto verujemo da domaći proizvodi, domaće sorte i gastronomska tradicija Severnobačkog regiona može da zadobije svoje počasno mesto u 21. veku.
Osnovni koncept degustacione sale i restorana „1880 natural wine & food” je jedinstven u Srbiji, i temelji se na pet principa:

  1. Šuma: gljive, začini, divlje salate i jestiva lekovita bilja
  2. Polje: lekovite biljke, gljive, jestiva cveća
  3. Bio – bašta: 10 metara od degustacione sale gajimo 30 vrsta povrća i zelene začine koji su uglavnom lokalne autohtone sorte, bez korišćenja herbicida
  4. Tradicionalna domaća gazdinstva: mangulica, podolsko sivo goveče, racka ovca, domaća živina iz slobodnog uzgoja
  5. Reka Tisa: ribe isključivo iz tiskog ribarstva (mrena, smuđ, divlji šaran, som)

Kuvamo od svežih, sezonskih namirnica, vođeni inspiracijom stvoreno od prirode.
Vinska večera se sastoji od 8 vrsta vina i 7 sleda jela.


Maurer

Kontakt podaci

Radno vreme

Ponedeljak - Petak: 8:00-16:00
Subota - Nedelja: Zatvoreno
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.