1880 gastronomija - 1.
Sa zadovoljstvom ćemo sprovesti posetioce kroz tradiciju naše vinarije, vinograde, način proizvodnje i sve to začiniti specijalnom večerom uz degustaciju različitih vina.
Ideja o otvaranju degustacione sale „1880 natural wine & food” povezana je sa konceptom vinarije „Maurer” i predstavlja njenu refleksiju u pogledu ugostiteljstva.
Posebnost naše kuhinje je u stvaranju veze između prirodnog, živog sveta i čoveka, putem kulinarskih remek dela koja stvaramo. Čvrsto verujemo da domaći proizvodi, domaće sorte i gastronomska tradicija Severnobačkog regiona može da zadobije svoje počasno mesto u 21. veku.
Osnovni koncept degustacione sale i restorana „1880 natural wine & food” je jedinstven u Srbiji, i temelji se na pet principa:
- Šuma: gljive, začini, divlje salate i jestiva lekovita bilja
- Polje: lekovite biljke, gljive, jestiva cveća
- Bio – bašta: 10 metara od degustacione sale gajimo 30 vrsta povrća i zelene začine koji su uglavnom lokalne autohtone sorte, bez korišćenja herbicida
- Tradicionalna domaća gazdinstva: mangulica, podolsko sivo goveče, racka ovca, domaća živina iz slobodnog uzgoja
- Reka Tisa: ribe isključivo iz tiskog ribarstva (mrena, smuđ, divlji šaran, som)
Kuvamo od svežih, sezonskih namirnica, vođeni inspiracijom stvoreno od prirode.
Vinska večera se sastoji od 8 vrsta vina i 7 sleda jela.