Boraink

Vörösborok

Kadarka

Kadarka

Évjárat: 2020, száraz vörösbor

Szőlőfajta: kadarka

Termőhely: Hajdújárás, Talánterem dűlő (Dél-Csongrád)

A Kadarka a fő vörös szőlőfajtánk, mely gyümölcsös ízvilágú könnyen iható bort ad, öreg tőkékről és a Szerémségből pedig tartalmas vörösbort. Hagyományos csömöszöléses eljárás mellett erjedt, amikor naponta kétszer lenyomkodjuk az erjesztő kádban, a széndioxid által felszínre tömörödött bogyókat. Használt, nagymértű tölgyfahordókban érlelődött, majd derítés és szűrés nélkül került palackozásra, alacsony kéntartalommal.

Alc.: 11.5%

Vásárlás
Crazy Lud Red

Crazy Lud Red

Évjárat: 2021, száraz vörösbor

Szőlőfajták: Kékfrankos, kadarka, prokupac, cabernet sauvignon és hamburgi muskotály házasítás

Telepítés éve: 2007, 1969

Termőhely: Dél-Csongrád, Nosza, Királyhalom

2-6 napos héjonáztatást követően, 225 és 500 literes hordóban, 7 hónapot érlelődött a bor, majd gravitációs töltéssel, hozzáadott kén nélkül palackba került.

Vásárlás
Corvina 2017

Corvina 2017

Évjárat: 2017, száraz vörösbor

Szőlőfajták: cabarnet sauvignon, merlot

Termőhely: Karlóca, Tarcal-hegy (szerémi borvidék)

A szerémi borvidék legjobb dűlőiről származik a szőlő: a Krisztus és a Nagy-Kárász történelmi dűlőkből. Októberben szüreteltünk, mindössze 500g/tőke hozammal. Hagyományos, csömöszöléses héjonáztatással erjedt, majd használt tölgyfahordóban érlelődött 22 hónapot. Derítetlenül, szüretlenül, alacsony kéntartalommal került palackozásra. Gyümölcsös, fűszeres, gazdag és összetett vörösbor, szép savakkal és ásványos-sós jelleggel.

Vásárlás
Kadarka 1880

Kadarka 1880

Évjárat: 2019, száraz pirosbor

Telepítés éve: 1880

Termőhely: Dél-Csongrád, Nosza

A szőlőtőkéket a fürtzónában gondosan leleveleztük, szüret előtt egy hónappal, így elősegítve a tökéletes érést. 10 nap héjonáztatást követően, használt szerednyei hordóban érlelődött, majd gravitációs szabadeséssel palackba töltöttük, kén hozzáadása nélkül.

Ez a bor, csak a legjobb évjáratokban kerül önállóan palackba.

Vásárlás
Maurer

Elérhetőségek

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 8:00-16:00
Szombat - Vasárnap: Zárva
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..