A borturizmus mint kifejezés, eléggé művi számomra. Nem biztos, hogy ilyen egyszerűen kifejezhető, amikor megosztjuk a vendégeinkkel azt, ami eleve az övéké is, ami a világnak a hozzánk legközelebb álló része.

Hiszen nektek köszönhetően művelhetünk szőlőt, számotokra készülnek a borok, tőletek kapjuk az ösztönzést, ha jó úton járunk, és néha a kritikát is (amit nem minden esetben veszek figyelembe).

Mint sokan mások, én is a saját szememmel tekintek a teremtett világra, azok az értékek mentén élek, amelyek megérintették a lelkemet, és amik mind-mind formáló erőként hatottak a Maurer borászat eddigi életére.

Ebbe a világba vezetünk be Titeket. Kissé bohém, misztikus, hagyományokat tisztelő, a természet csodálatos világáért rajongó, de mégis emberi módon.

Most kéne valami olyat is írni, hogy bele tudod magad képzelni, egy látogatásba, Vajdaságban-Délvidéken, nálunk és másoknál, hogy kedvet kapj egy pohár borra a pincénk hűsében, vagy éjfél körül, a nyári éjszakában két kadarka között, egy duett eléneklésére valamelyik képzeletbeli sztárvendégünkkel… 😀

Hajdújárás, a közeli hely

Ha csak egy estére tudtok ellátogatni hozzánk, akkor egy borvacsorát ajánlanék az 1880 étteremben, ami a Maurer borok és a helyi gasztronómiai hagyományok ambiciózus találkozása.

De ne siessetek haza! Másnap délelőtt még beleférhet egy séta a palicsi szecessziós villasoron és tóparton, szakavatott vezetővel megtekinthetitek Szabadka belvárosát, a csodálatos városházát, de akár vásárló túrára is mehettek a szabadkai bazárba (piacra).

Ha igazán borkedvelő vagy, szinte kötelező program a hajdújárási pincénktől mindössze 5 km-re lévő, 1880-ban teleptett kadarka ültetvényünk megtekintése, amit már az érkezés elejére is időzíthetünk.

Természetesen itt sem marad el a koccintás, a noszai szőlődomb tetején.

Szegedtől 30 percnyi távolságra, az Ásotthalom-Királyhalom határátkelőn átlépve, már itt is vagytok!

Szerémség

Tőlünk délre, további 1.5 óra utazással érhető el a történelmi szerémi borvidék.

Ez már három napot igénylő program. A dél-Alföld síkjából kiemelkedő magányos szigethegység, a Tarcal-hegy a híres szerémi borok termőhelye.

Pénteki érkezés esetén, először Hajdújáráson fogyasztunk el egy borvacsorát, ami 7 fogásból és 10 féle borból áll. Szombat reggel, kisbusszal lemegyünk Szerémségbe.

A természeti látványosságokban, épített örökségekben, szőlő és borkultúrában rendkívül gazdag vidék számos csodáját járjuk körbe, kiváló ételek és Maurer borok társaságában.

A vacsora már a szálláshelyen fogadja a vendégeket, a karlócai Stárzsa-hegyen, csodálatos kilátással a szőlőhegyre, esti borozással. A tv macira nem lesz szükségetek, hogy elaludjatok. :))))

Másnap egy házias reggeli után, a karlócai békekötés temploma és a péterváradi csillagerőd megtekintése után, visszajövünk Hajdújárásra, ebédelünk egy finomat, majd elköszönünk tőletek, hogy az otthonotok nyugalmában még egy picit tudjatok pihenni a hétfői munkanap előtt. És közben, néha gondoljatok ránk.   🙂

Részletekért forduljatok hozzánk a honlapon található elérhetőségen.

Hogy biztosan idetalálj:

Hajdújárás Szegedtől 35km-re dél-nyugatra található, Délvidéken (Szerbia).

A határátlépéshez Magyar vagy bármely EU-s ország személyigazolványa is elegendő.

Védettségi igazolvány-kártya szükséges, kivéve ha a lakcímed a határközeli 30 km-es zónában van.

Ha időközben bármi változna, azt azonnal jelezni fogjuk.

Javasolt határátkelőhelyek:

  • Ásotthalom-Királyhalom (itt jellemzően nincs várakozás)
  • Röszke-Horgos , M5 autópálya (előfordulhat 15-60 perc várakozás)

Mielőtt érkeznél, hívj fel bennünket, hogy azt a közeli határátkelőt javasoljuk számodra, ahol semennyit, vagy csak keveset kell várni!

A határtól számítva kb 15-re van a Palic-Subotica kijáró, ott kell kihajtani, és azonnal balra fordulni (áthajtani az autópálya felett.) Onnan már csak 2km a borászat.

A szerbiai oldalon az első 25km-en ingyenes az autópálya használat. A navigációk jellemzően nem ismerik  fel a borászat címét (Hajdukovo, Kastelj put 1), ezért inkább a googlemaps-ba irjátok be az 1880 natural, vagy a Maurer cellar nevek valamelyikét, és az idehoz.

Fontos, hogy ezt a funkciót offline módban használjátok, mert roomingban a mobilnet nagyon drága!

Események